Caminito del Rey

Kongens lille sti i Andalusien

Nok den vildeste vandresti jeg har prøvet hidtil. Lang er stien ikke, normalt er cirka 5 km af den åbent for folk, men spektakulær er kongens lille sti til gengæld.

Med hjelm på og glæde over at være lige her.

Først og fremmest er stien vandvittig smuk i sin konstruktion. Det samme er omgivelserne, de stejle klipper (nogle steder op til 250 meter) og så udsigten til floden i bunden af slugten med det grønne vand. Gribbene svævede rundt i luften over vores hoveder, for Malagas største koloni af vilde gribbe holder til i området.

På vej ind til start.

Det var en vild oplevelse at gå i den højden, bogstaveligtalt udenpå klipperne

Stien er fastgjort på de stejle klippevægge med bolte og stålvejre, underlaget er træbrædder med frit udsyn ned mellem brædderne. Ikke en rute for folk med højdeskræk.

Der har været en del ulykker igennem årene. Oprindelig er stien opført for 100 år siden i forbindelse med, at et vandværk blev bygget qua floden, således at arbejderne kunne komme til og fra værket. Efter de mange ulykker blev stien i en årrække lukket, og sidenhen restaureret. Den nye sti er fra 2015 og bygget oven over den oprindelige gamle sti, der var blevet for forfalden og farlig.

Der er godt styr på sikkerheden, lån af hjelm er obligatorisk og antal besøgende holdes nede ved, at man skal bestille billet på forhånd, og skal vælge tidspunkt for start. Der står fast en vagt på den smalle bro henover slugten for at undgå, at for mange mennesker belaster stålbroen på samme tid. Ruten er eftertragtet, så vær ude i god tid for billetter.

http://www.caminitodelrey.info

Da vi gik Caminito del Rey her i januar 2023, var den sidste del af stien lukket grundet et nyligt stenskred. Derfor oplevede vi også helikopteren, som fløj frem og tilbage med byggemateriale, for der er ingen veje.

I forgrunden den gamle sti, bagved lidt af den nye

Vi var derfor heldige at gå både frem og tilbage over hængebroen hele to gange, men så måtte vi også passere forbi folk de smalle steder og på trapperne. Normalt er stien ensrettet netop for at undgå dette. De forventer at reparationsarbejdet er færdigt til foråret.

Udsigt undervejs efter slugten

Skal du til Andalusien, så kan jeg kun anbefale dig, at opleve kongens lille sti. Opkaldt efter Alfonso den 13. der efter sigende kun gik omkring 700 meter på stien grundet dårligt vejr, da kongen besøgte stedet tilbage i 1921.


Folk på vej op og ned af trappen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s