Højlyngsstien

68 km tværs over Bornholm

Hammerhus

Hjemme igen efter en fleredags-vandretur på Højlyngsstien med oppakning. Da det er 2. gang jeg vandre den, gik jeg ruten baglæns, dvs. med startsted i Aarsdale. Nu tidligt sommer, sidste gang var efterår, og endeligt med selskab modsat sidst, hvor jeg var alene afsted. Begge dele kan anbefales.

Jeg har i den grad nydt de blomstrende ramsløg i underskoven, granit klipperne hist og pist, sti-stykkerne langs å, og vekslen mellem nåleskov og løvskov.

De enkelte højdedrag undervejs med masser af udsigt, og nogle gange med fritgående køer eller får. Bakkerne tilføjer noget godt til landskabet.

Hammerhus ikke at forglemme. Altid en oplevelse at gå rundt mellem borgresterne.

Ekkodalens spisested med hjemmelavet kæmpe tarteletter og Møllers øl speciallavet til retten, og som kun fås lige der står også i frisk erindring. Første besøg der, men bestemt ikke sidste.

Og så var det dejligt at få afprøvet mit nye ener letvægtstelt, på bare 550 gram. Grossamer gear the one. Det er sku da imponerende lav vægt. Fik også afprøvet nye letvægts ideer, jeg har taget topstykket af min Osprey Tempest 40 rygsæk af, for at opnå en samlet mindre vægt. Savnede lidt den udvendige lomme i toppen, at have ting liggende der, som jeg hurtigt kunne tilgå f.eks. snack eller regnslag. Brugte i stedet rygsækkens elastiklomme foran, så det gik.

De første par kilo vægt på ryggen var nemme at skrælle af sidste år, det er de sidste par hundrede gram i år, som kræver opfindsomhed eller nøjsomhed.

For hvad behøver man virkelig at have med på en fleredagstur og hvad er bare NICE at have med. Stor forskel på det. Til gengæld er mine knæ og skuldre glade for mit nye liv som ULV. (Ultraletvægtsvandre)

Her ved starten i Aarsdale

Tak til de skønne Vandretøser Jani og Anne for dejligt selskab og lån af billeder. Bornholm jeg vender helt sikkert tilbage for at vandre mere og nyde øens specialiteter og store gæstfrihed. 💚

PS: Ruten er rigtig godt skiltet alle steder nu, også i de privatejede skove, modsat da ruten var helt ny og nogle steder sparsomt skiltet, hvilket jeg har skrevet om på et tidligere blogindlæg herinde. 👣👍👣

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s