Orø rundt nær kysten

Orø er en dejlig lille ø beliggende i Isefjorden, som jeg hver år ro rundt om i kajak som en tradition, men efter at have set andres dejlige billeder af vandring på øen, fik jeg lyst til at prøve at gå øen rundt. Det var en god beslutning.

Bilen efterlod vi ved p-pladsen ved Hammer Bakke, og så gik vi ombord på den lille kabelfærge, faktisk så løb vi det korte stykke derhen, da færgen allerede lå ved kajen, og skipper var heldigvis venlig at vente på os.

Marianne målte 25 km rundt

Det er også muligt at sejle til Orø fra Holbæk, så ankommer du i stedet i byen Brønde på sydvest siden.

Vel fremme på øen efter kabelfærgen fra Hammer Bakke ligger der på højrehånd en lille shelterplads og der begynder trampestien nordpå. Nemmere kan det ikke være.

Tidsler og andre sjove udfordringer

Vi gik i en blandning af nedtrampet græs og siv tæt på vandet, og andre gange lidt længere inde på grusveje ved sommerhusene. Et kort stykke passerer stien igennem et indelukket med køer. Til tider gik vi helt nede på stranden, på ujævnt underlag, da det er stenstrand. Især oppe nord på gik vi meget kystnært, da skiltene anviser dette. Her er der skrænter og lilla blomstrende sennepblomst og hyld på denne årstid slut august.

Ruten er på ingen måde overrendt, for græsset blev til tider ret højt på de smalle trampestier, og med tidsler og brændeælder ind i mellem, så gik vi ret langsomt, for at undgå at ramme dem.

Afmærkningen varierer

Skiltene med vandringsmanden er blå til en start, men det varierede undervejs. Vi så også et meget sødt hjemmelavet skilt med tegning af en tændstiks-vandringsmand, og på et tidspunkt fulgte vi Hjertestien ude langs vestkysten, fordi den sti bare gav bedst mening. Undervejs er der også et lige asfaltstykket, som vi ikke kunne undgå, fordi kyststrækningen i bunden af Salvig bugten bød på siv, men desværre ingen sti, og så måtte vi mere ind i landet på landevejen.

Strækningen på den afmærkede Hjertesti var utrolig smuk, og gik yderst helt ude mod vandet hvilket vi klart foretrak. 

Af en eller anden grund, blev skiltene længere fremme grønne på et tidspunkt. Så egentlig er ruten lidt mærkelig afmærket, men da det er en ø, er det ikke super svært at finde vej, da kysten hjælper en på vej.

Vi holdt gode pauser undervejs. Vi fik den dejligste kvalitetskaffe og Hansens is på campingspladsen. Selv om pladsens nye ejere egentlig havde lukket is-caféen, så var svenske Michael så sød at betjene os. Nøj hvor en velfortjent friskbrygget kaffe bare smager godt på tur.

Vi fik holdt en god lang pause med skoene af, så vores strømper kunne tørre. De var blevet fugtige, som en kombi af det våde græs og varmen, for solen skinnede smukt blåt hele dagen. Den lune brise fra kysten var derfor ret velkommen.

En lokal kunster har været på spil

Uden at røbe hvor, for det må du selv opdage ved at vandre på Orø, så passerer du undervejs både havtornebuske og slåenbuske lige ud til stien, og en lille smule af det kom med hjem i dagstursrygsækken, og skal bruges til hjemmelavet snaps, efter en tur i fryseren først.

Alt i alt en skøn rute på 25 km. Vi gik ikke helt nede på sydspidsen af Orø, men tog landevejen igennem byen og forbi kirken tilbage ned mod kabelfærgen igen. En dag hvor vi fik talt med flere af de lokale, vandret, snakket og nydt den varierede danske natur, med de smukke farver og bær som er fremme lige nu her i sen sommeren.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s