De nye mini-shelters ved Esrum Sø

Esrum Sø indbyder til en smuk gåtur og hvorfor ikke kombinere det med en overnatning ude i det fri, i et af de mange mini-shelters som poppede op langs søbredden på vestsiden af søen i 2020.

Vestdelen af Esrum Sø er ubetinget den smukkeste del at vandre, du har sø-kig det meste af tiden og Gribskov som du går i er smuk året rundt uanset årstiden. Følg fx den hyggelige mindre sti helt nede langs vandet det meste af tiden. På det sidste stykke op mod nordenden tvinges du ind på en lidt større skovsti, med stadigvæk med masser af udsyn ud over søen. 

I teorien er det muligt at gå hele vejen rundt om søen, men rigtig mange af disse kilometer foregå på asfalteret landevej uden fortov, og igennem Fredensborg by på modsatte side, så de 27 km bliver lidt triste. Derfor er anbefalingen herfra, nup den smukkeste strækning efter Nødebo på vestsiden, eventuelt kombineret med bålhygge ved et shelter, og det kan jo også gøres uden en overnatning som en dagstur.

Start/slutsted: Parker på den første officelle P-plads på Nødebovej, lige overfor Skovskolen på den modsatte side. P-pladsen ligger ved udgangen af Nødebo by på din højre hånd hvis du kommer i retning fra Hillerød af eller Isterødvejen. Herefter går du nedad mod søen som er synlig og følger stien i retningen nordpå. Til den anden side er der indhegnet marker, så der er ikke rigtig noget at tage fejl af hvad retningen angår.

Undervejs passerer du et væld af nye små 2-personers shelters som perler på en snor, 9-10 styks jævnt fordelt ud over hele vestsiden af søen. De har alle bænke og et lille bålsted, men intet das eller affaldsstativer. Så tag dit affald med dig ud igen, der ses desværre allerede nu en del småt affald i skovbunden omkring shelternes, og det er ret synd.

De små shelters kan ikke bookes, men på hverdage er der altid nogen ledige, mens de i weekenderne ofte er optaget efter først til mølle princippet. De er blevet populære, for de ligger bare skønt ned til vandet, i et skov hvor det er muligt at sanke brænde til et bål.

Er i en gruppe, så er der helt oppe i nordenden af søen et stort shelter som er sammenbygget med et overdækket bålsted, stedet er beregnet til større grupper og har das, men ikke vand. Blå Port som det hedder kan bookes via  www.booking.naturstyrelsen.dk

Denne weekend i marts måned havde den lokale kajakklub KKES som jeg er medlem af booket Blå Port da vi var en gruppe. Vi havde en super dejlig dag/nat på stedet, før vi næste dag gik de cirka 6 km tilbage til bilerne igen parkeret i Nødebo.

Søde klubmedlemmer bød i den kolde aftenluft på lækker rom og drinks med mere, og bålet var som altid stort. 

Det er en dejlig måde at ses på, hvor hver især ankommer med sin rygsæk med soveudstyr og hvad der ellers skal bruges til en overnatning ude på den her årstid, hvor temperaturen stadigvæk kan komme ned omkring frysepunket. Nemt og hyggeligt.

Det behøver ikke altid at være minimalistisk på tur 👣❄️😊🍷

Esrum Sø er Danmarks vandrigeste sø grundet dens dybde og Danmarks næststørste sø i areal.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s