Buresø rundt kan man det?

Ja åbenbart, for det havde en gjort og lagt et gps billede op af på Fb plus andre fine billeder i en vandregruppe jeg følger. På billedet var det tydeligt, at det meste af ruten går tæt på søen, og det stykke har jeg faktisk gået før, men aldrig helt rundt. Jeg har fejlagtigt troet, at det stykke hvor man er tvungen væk fra søen var længere og kedeligt, men det er det ikke!

En gå-aftale blev derfor lavet med Vandretøserne, som jeg faktisk ikke har set rigtigt længe, da vi ikke er i hinandens bobler og vi bare næsten ikke ser nogle mennesker lige nu som retningslinierne er.

P-pladsen ved Bastruptårnet er et godt udgangspunkt for turen og giver 13 km i alt

På det sidste har jeg vandret rundt om en masse forskellige søer indenfor en radius af 35 km fra hvor jeg bor. Det har været sjovt og se dem helt tæt på og ikke bare fra en bil i fart fra punkt a til b. Søerne har uden undtagelse overrasket positivt med deres varierende natur.

På dagen var Anne desværre syg, så det var kun Jani og mig der mødtes ved ruinerne af Bastruptårnet. Tårnet ligger som navnet antyder ved Bastrup Sø, som vi gik langs med på en hyggelig sti i regning mod Buresø. Dels for at få mere længde på turen og dels fordi jeg vidste at området er smukt. Ikke langt fra tårnet ligger et shelter placeret med direkte udsigt til søen, lyst, men med landevejen tæt ved på bagsiden.

Herefter krydser du bilvejen mellem Lynge og Ganløse, og går på markvejen “Småsøerne” i retning mod Buresø. Til den ene side er det marker og til den anden side skov. Så følger et eng stykke og så er du allerede fremme i bunden af Buresø.

Vinterbadning er populært og hullet ved badebroen afslører, at der er seje vinterbadere i området, for ellers var der et tyndt islag ud over resten af søen. ❄️

Fældede træer er blevet omdannet til 3 fine træskupturer langs søens sti, som vi fulgte, med uret rundt. For enden af søen skal man ikke gå ind i skoven, men forsætte på en lille sti langs ydersiden af skoven, som følger den smalle bilvej forbi en masse fine huse. Alle husene ligger med direkte adgang ned til søen, så nu har du kun udsigt ned til søen oppe fra stien. Stykket er super pænt alligevel.

Ved vejskiltet Toften drejer du ned af den og efter hestefolden er der en lille sti helt nede langs vandet, stien følger du videre rundt langs søen.

Et skilt og afspærring af stien længere fremme viser tydeligt, at her ef privat grund og derfor tvinges du op på en markvej rundt om Mørdrupsgårds jorder, indtil du når skoven, så drejer du ind i den og ender længere fremme nede ved bunden af Buresø igen. Virkeligt ærgerligt, at gården ikke tillader færdsel på sø-stien på deres jord i dagstimerne. Det er ellers god skik.

Resten af vejen tilbage til Bastrup Sø er det samme smukke stistykke som på udturen. Alt i alt fik vi gået 13 km på en kold dag med den flotteste blå himmel. Det var rigtig hyggeligt at få set hinanden og talt sammen efter så lang tid, og udenfor i den kolde luft føltes det sikkert. Og humøret fik et nøk op, hvilket er vigtigt i disse tider.

Ruten er ikke rigtig afmærket, men vi stødte dog på dette hjælpe-skilt undervejs

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s