Fra Hillerød til Gilleleje til fods

En 28 km lang naturskøn tur og så er den ovenikøbet nem at afkorte hvis det er, fordi du et par gange undervejs passerer lige forbi privatbanen. I Gilleleje som er slutstedet, hvis du går hele ruten i et stræk, kan du hoppe på lokalbanen tilbage til udgangspunktet Hillerød. Det er da nemt.

Ruten starten ved Frederiksborg Slot, gå igennem Møntporten forbi det lille Badstue Slot og videre langs søen i retning mod Selskov Stadion. Du starter derfor ud i flotte historiske omgivelser, men herefter kommer rutens kedelige stykke, den lige bil-vej hen til Gadevang. I Gadevang fortsætter du bare lige ud gennem byen og derefter drejer du ind i skoven ved den første lille p-plads du ser. Hold øje med de blå skilte med rute 33.

Herefter følger et meget langt og meget smukt stykke igennem Gribskov. Stien passerer neden for Fruebjerg, men få pulsen op ved at gå op på den 65 meter høje høj og nyd udsigten derfra, og der er også en lille bænk til at få pulsen ned igen.

Kig undervejs efter de blå skilte med cykel + nr. 33 på.

Hver gang du skal skifte retning i skoven, er der sat skilte op, så kigger du godt efter kan ruten godt gås uden et kort.

Vi benyttede en overdækket bålplads til at holde en lang pause og få fyldt vores depoter op, men så var vi også blevet kolde af at sidde ned, især i hænderne, så vi skulle lige gå os varme igen.

Først passerer man Kagerup St, siden hen Mårum trinbræt, og endelig i Saltrup er der også mulighed for at afkorte turen og tage lokalbanen tilbage til Hillerød, så kan du tage en etape mere en anden god gang.

Hvis du er frisk på en lang tur, så byder resten af stykket lige nu på udsyn over sneklædte marker på gode stier. Stien drejer skarpt til venstre ved skiltet til ruinerne af Søborg Slot lige før Søborg landsby. Ved ruinerne af den gamle middelalderborg er der opsat borde og bænke, det udnyttede vi til en pause mere, før den sidste strækning ind mod Gilleleje.

Det sidste stykke følger fortrinsvis langs Søborg Kanal og jo tættere du kommer på byen så dukker bebyggelse op. Pludselig var vi fremme ved stationen, spændte på hvornår toget kørte tilbage, og det gjorde det sørme 3 minutter senere. Hvor heldigt var det ikke lige. 

En lang og smuk vandringsdag, først under en blå himmel som senere skyede til, men hvad gør det når man får brugt sig selv og er i godt selvskab med afstand.

Vi stod af på trinbrættet før Hillerød St. og gik gennem barokhaven ned til slottet igen

Tak til Marianne for lån af billeder fra vores tur.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s