Kalø Slotsruin på Djursland

Kalø Slotsruin ligger smukt placeret i Kalø Vig for enden af en tange omgivet af vand. Ruinen er oplagt at besøge, hvis du alligevel er i nærheden af Djursland. Vi kombinerede den kun 3 km gåtur frem- og tilbage til fastlandet, med en lille vandretur i Hestehave Skov, der ligger lige ved siden af tangen inde på fastlandet. På den måde fik vi dels gået lidt mere og set mere af det naturskønne område, nu vi var her.

Turen starter fra P-pladsen ved Caféen og derfra følges den cirka 1 km lange tange. Græssende køer krydsede vores vej derud på de store sten, som faktisk er en af de bedst bevarede middelalderveje, vi har tilbage i Danmark. Mange sten fra selve Kalø Slot er desværre blevet pillet ned i tidernes morgen og sejlet hele vejen til København, og der genbrugt til byggeri.

På Kalø står resterne af et tårn man kan gå op i, og vi kunne godt fornemme hvor de forskelige bygninger har ligget. Der er opstillet info-planche derude til de historie interesserede.

Kik fra Kalø ind på tangen og fastlandet

Vi var heldige, at solen til en start skinnede og så kom det smukke område rigtig til sin ret. Senere skiftede vejret til sol og regn, men til gengæld så vi så både start- og slutningen på en regnbue fra P-pladsen, og det var en ekstra oplevelse.

Vi valgte at gå Hestehave Skov rundt, som er en lille med hyggelig skov, lige ved siden af. Især skræntsiden ud til Kalø Vig gjorde indtryk.

Skoven var varieret med mange gamle krogede Egetræer. På en strækning stod cypres træer, som jeg ikke oplever så tit i de danske skove, og endeligt helt almindelige Bøge- og Birketræer. Rundturen i Hestehave Skov føjede 6 km ekstra til gåturen på de 3 til Kalø Slotsruin. Desværre var café/iskiosken på P-pladsen lukket, da vi var der, men der er åbne offentlige toiletter.

Her kommer flere inspirations billeder fra vores rundtur i Hestehave Skov.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s