Grejsdalstien mellem Vejle og Jelling

Vi startede med at nyde synet af de to gamle og ret imponerende Jellingstene ved Jelling kirke. Foran kirken stødte vi på den første orange pil, som er rutens afmærkning, og så var det bare at følge pilene ud af byen. Det allerførste sti-stykke er sammenfaldende med Hærvejen. Vi var heldige med vejret sol og skyer, og blæst.

Runestenen på forside billedet er rejst af Harald Blåtand til minde om hans forældre Gorm den Gamle og Thyra

16 km lang er Grejdalsstien. De første par km gik langs landevej med markudsigt, før rutens smukkeste del begyndte med blandet skov og stejle bakkeskrænter på begge sider af Grejsdal, hvilket fortsatte hele vejen ind til Vejle by. Stien går skiftevis nede i bunden af dalen ved åen og andre gange oppe på toppen af skrænterne hvilket gav flere flotte vues, og i tilgift fik vi pulsen op et par gange.

Grejs Å snor sig smukt i bunden, men stien i bunden er også ret mudret, heldigvis er der sat træbroer op på længere strækninger, men der er forsat mudret mange steder, så vi var glade for vores beslutning om vandrestøvler og vores vandrestave, der understøttede balancen.

Træerne her i start oktober er stadigvæk flotte med deres grønne, gule og røde blade. Jeg var overrasket over, at jernbanen forløb så tæt på stien mange steder, det havde jeg ikke læst eller hørt om på forhånd, men trods jernbanen var det en smuk og stille tur, og med indbygget Danmarkshistorie fra Jellingstenene i starten som en helt særlig attraktion.

Vi tog toget fra Vejle til Jelling og gik så tilbage til Vejle, men ruten kan også gås modsat.

Gratis kort til Grejsdalsstien fik vi på Turistkontoret i Vejle, der ligger overfor banegården.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s