Feddet ved Præstø Fjord

img_4048

Endelig lykkedes det at få gået denne tur, som jeg længe har haft på min to walk ønskeliste, modsat en to do liste er den her nemlig ren lyst betonet. Rundturen på Feddet er ikke så lang, vores endte på 10,8 km, men da jeg bor omkring 110 km væk, så er det langt at køre for så kort en dagstur. 

Heldigvis fik vi mulighed for at kombinere turen med en anden dejlig dagstur til Stevns klint dagen før og med en overnatning på Danhostel Faxe, så var det oplagt at besøge Feddet for første gang. Vi overvejede meget det med overnatningen her i påsken, men efter at have ringet og talt med vandrehjemmet forinden, så følte vi os trygge ved det.

img_4043

img_4045

Jeg har læst om Feddet i min ynglings vandrebog “Vandreture i Danmark” fra forlaget Legind. Køb eller lån bogen, for den har mange spændende turforslag af varieret længde. Jeg kigger jævnligt i vandrebøger og følger med på diverse facebook hjemmesiden, hvor jeg også henter inspiration fra andres tur-beretninger og de fotos folk lægger op. 

Et naturligt starts sted er campingpladsens parkeringsplads, der skal betales for parkering, da jordstykket tilhører private lodsejere. På Feddet er der flere forskellige farvet afmærkninger, det letteste er at starte med at følge den gule afmærkning langs havet, du går først igennem nåleskov af en hyggelig snoet sti og siden et smukt stykke hede med masser af lyng. Det kan derfor være værd at overveje, først at besøge stedet i august måned når lyngen blomster, men det var jeg ikke klar over før jeg var her.

img_4050

Lærketræerne er også sprunget ud, og det er lige fantastisk hvert år

 

På et tidspunkt bliver stien bred og meget lige ud, men da der ikke er andre alternative stier fulgte vi den et stykke, indtil vi fik drejet ud mod Præstø Fjord af en mindre skovsti. Generelt synes vi, at de små stier er lidt mere spændende at gå på og her så vi for første gang i år, udsprunget lærketræer. Fine lysegrønne stod lærketræerne og lyste op langs stien.

Vi kom forbi den lille lystbådehavn Fed Havn, hvor der er flere små shelters og en enkelt bålhytte, men da der allerede var optaget her, gik vi lidt videre før vi satte os og nød vores medbragte frokost, i læ for vinden nede mellem siv og med fjord udsigt. Vi fulgte den lille sti fra shelterpladsen langs Præstø Fjord tilbage til campingpladsen. Vi mødte andre undervejs, men der var på ingen måde overrendt, hvilket er rart i de her tider, hvor vi alle skal holde god afstand til hinanden.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s