Fra Jægerspris til Kulhuse

img_3756

Nordskoven er en speciel skov at gå i fordi den er så uberørt og relativ ødet. Væltede træer har i mange år fået lov til at ligge hvor de faldt, på kryds og tværs, og det giver et lidt jungle agtigt udtryk til skoven. Højdepunktet i skoven er de 3 meget gamle egetræer, som virkelig er imponerende med deres store krogede mosbeklædte stammer og så har de 3 gamle egetræer hver især deres helt eget udtryk. Kongeegen er levende endnu, og er cirka 2000 år gammelt, de to andre træer er døde. Skiltningen hen til træerne er god.

img_3747

Turen kan med fordel starte fra Jægerspris Kulturhus, kaldet Rejsestalden, fra P-pladsen. Rejsestalden er lige i udkanten af Jægerspris by, lidt før det lille slot.

Efter kort tids vandring i skoven passeres en gammel Jættestue, så følger lidt mere skovsti. Derefter kommer en ganske kort stykke på en lille landevej før du atter går ind i skoven. En del af området er afspærret, da det er militærområdet, men det er meget tydeligt afmærket. Følg skovstien lige ud indtil du møder skiltningen til egetræerne.

img_3733

img_3788

På det sidste stykke hen til Kulhuse Havn, valgte vi at gå helt ude ved vandet, på den lille sti der er nedenfor sommerhusene. Efter mængden af regn som vinteren har budt på, er stien godt blød og kræver vandrestøvler for at holde fødderne tørre. Smukt er der med udsigt til fjorden og Sølager på den anden side af vandet, og lidt længere væk ses Lynæs Havn.

img_3773

Cirka 100 meter før Kulhuse Havn ligger et shelter med en bålplads, her blev vi og sov trods kulden, så vi næste morgen kunne fejre den yngste vandretøs fødselsdag ude i naturen, med morgensang, varm kakao over bål og en opgraderet morgenmad i dagens anledning. Udsigten direktet til fjorden og Sølager fra shelterpladsen var helt i top ligesom selskabet. Tak til Jani fra “Familien i Skoven” for lån af nogle fotos.

Vores tur fra Jægerspris til Kulhuse blev på 18,4 km.

img_3794

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s