Buresø og de 3 små skove omkring

Myrestenen som den store sten hedder, er ganske imponerende i sin størrelse, den ligger i Ganløse Eget, og er anmærket på naturstyrelsens kort med navn, så den er let at finde.

Du kan desværre ikke gå hele vejen rundt om søen, men du kan gå en flot tur rundt i de tre mindre skove, der alle ligger ned til Buresø området. Især fra den store eng på søens østside kan du nyde udsigten over søen fra bådebroen eller fra en af de mange borde og bænke, der er opsat på engen.

Engen og søen forbinder Slagslunde Skov, Krogelund og Ganløse Eget som et naturligt knudepunkt.

img_3527

img_3546

Der er et rigt fugleliv i området. Vi så og hørte både spætter, mange bogfinker og så en enkelt ørn, så tag gerne en kikkert med

Vi forsøgte at gå den gule rute på 13 km, der forbinder alle skovene og som kommer forbi det meget smukke engområdet plus at et lille stykke af stien også følger langs Mølleåen. Afmærkningen, den gule maling, er overhovedet ikke blevet vedligeholdt det sidste 10 år, så kun ved at nærstudere vores printede rutekort fra Naturstyrelsen, lykkedes det os næsten at følge ruten, med variationer. Så glem den gule rute og nyd skovene og lav din egen tur. Nogle af de små stier var meget mudrede, men de større skovstier var rigtig fine at gå på.

Lidt flere stemningsbilleder fra søndagens skovtur, 12 km blev det til. Vi startede ud fra P-pladsen på Lyngevej, som er landevejen mellem Lynge og Ganløse.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s