Tisvilde Hegn

Jeg håber, at du er kommet vel ind i 2020. Her ved årsskiftet er det oplagt at planlægge nogle gode vandreturer for det kommende år. Skab tid og plads i dit liv, både til de små oplevelsesturer i hverdagen, men også til de lidt længere vandrerejser som udvider dit syn på verden og naturen omkring os. Jeg har allerede nu helt bokstaveligt sat X i min kalender til at komme ud og vandre.

Første dag i det nye år brugte Miguel og jeg til at komme ud i den friske blæst, og vi var langt fra de eneste denne dag i Tisvilde Hegn, som er en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Vi trængte simpelthen til at blive blæst igennem og samtidigt få forbrændt lidt kalorier efter indtag af masser af god mad i den forgangne uge.

Vi har jævnligt gået forskellige runder i Tisvilde Hegn, og især i vinter halvåret. Dels fordi natur-området ved Kattegatkysten er super dejligt afvekslende og så grundet de mange små fyrretræer, så der er noget grønt at se på selv på denne årstid.

Området ved Troldeskoven lever fint op til sit eventyrlige navn, træerne er meget vindblæste, mange er vokset vandret og det giver flotte nærmest skulpturelle former at nyde undervejs. Der er et væld af små snoede stier på kryds og tværs i skoven. Vi valgte hovedsageligt at gå på de små snoede stier, og på enkelte at de bakkede med deres indbyggede træ-trin op til toppen. Det gav flotte vue ud over havet og fik pulsen lidt op.

 

Området er en tilplantet plantage tilbage omkring år 1800, lavet for at stoppe sandflugt som ødelagde jorden omkring gårdene, så den ikke længere kunne dyrkes

8, 3 km blev denne tur på, som vi startede ud fra på P-pladsen ved Tisvilde strand.

Ruten havde en meget passende længde da helt nye vandrestøvler skulle afprøves udendørs for første gang. Jeg havde taget plaster med i dagsturs-rygsækken bare for at være på den sikre side. Heldigvis blev der ikke brug for det, men nye sko og støvler er bare ikke sjovt, for det er aldrig helt til at vide, om de pludselig klemmer et sted når foden bliver varm og hæver lidt.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s