Rundtur på Rørvig

Det er sæson for saftige vilde brombær og blomstrende lyng, og der er i overflod af begge dele på denne utrolig smukke 10,8 km rundtur med udgangspunkt fra Rørvig på Odsherred.

Lige nu er det brombær tid og der er masser af dem undervejs, så det er bare at spise løs. På stranden ved Korshage så jeg både Strandsennep og Strandkål, men der er høst sæsonen forår og start sommer af hensyn til smagen.

Fra Hundested tog jeg færgen over til Rørvig, det koster 52 kr pr vej som gående. Og så starter ruten super nemt cirka 100 mere fra færgelejet. Skiltet for rundturen er placeret ved siden af busstoppestedet, og der drejes til højre ned af den første villa vej lige efter stoppestedet. Følg skiltet 113, ruten er sparsomt skiltet, og den “blå mand” kan godt stå lidt gemt inde i buskratet, men der er skiltet de steder hvor du skal dreje fra ned af en anden sommerhus-vej eller gå ned af en anden skovsti, og ellers så holder hovedregel om altid at gå lige ud, hvis du er i tvivl og der ikke er skiltet.

Ruten kom hurtig ind på en smal skovsti, og bagefter på en sti hvor der til den ene side lå de smukkeste sommerhusgrunde med masser af blomstrende lyng. Siden kommer et smukt stykke helt nede på stranden ude ved Korshage, hvor der reelt ikke er et sti. Jeg gik ude i sandet og nød at solen skinnede igen efter så mange dage med regnvejr her i august måned. Så følger et stykke med trampesti, strand til den ene side og heste og køer i indhegning til den anden side, og bagved marken sommerhuse med udsigt.

Jeg har aldrig set lyng blomster i så store mængder før som på stykket ud mod Skanse, der er en masse små stier. Jeg valgte bare den yderste ud mod vandet, og på et tidspunkt stødte jeg igen på skiltet 113, for stierne ender naturligt samme sted, når du går i retning mod Rørvig  Jeg holdt en masse pauser, alene for at nyde synet af den smukke natur og fik spist min medbragte madpakke.

img_2733

I Rørvig havn er der en hyggelige café med fisk på menuen og også en mere enkelt kiosk, så der er rig mulighed for at gøre turen til en mere kulinarisk oplevelse samtidig og med lidt indbygget luksus. På havnen er der også rene offentlige toiletter.

Turen er en skøn dagstur på en dag hvor himmelen er blå, og hvor det at blive der hjemme bare er for kedeligt, og så er ruten meget overkommelig at gå.

img_2718

Det er den striplede grønne sti, som giver rundturen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s