Ringsted Oplevelsessti

Oplevelsesstien er en cirka 25 km lang natur- og aktivitetsrute, midt i Sjælland. Ruten åbnede i 2017 med økonomisk støtte fra fonde, så den er forholdvis ny og nok ikke så kendt endnu. Stien går fra Høm Mølle i syd op langs Ringsted Å og videre nord/øst på. Af praktiske grunde startede Anne og jeg ud fra Ringsted Station, hvorfra der er 10 minutters gang hen til åen. 

img_2668

Langs åen går du på en bred grus-sti, vi så flest folk på cykel, da stien er oplagt at cykle på. Vi kom hen over et par træbroer undervejs og fik set lidt forskellige fugle. Derefter følger en kuperet sti langs Haraldsted Sø, igennem skov og med udsigt til søen, dette stykke er rigtigt smukt at gå. Ruten er generelt godt skiltet med blå pile undervejs.

Shelteret ligger ved søbredden, det kan ikke bookes, det er først til mølle princippet. Vi var heldige, at få shelteret helt for os selv, da vi kom tilbage til det igen sent om aftenen og godt brugte. På det tidspunkt var jeg blevet så aftensmad sulten, at jeg ikke orkede at sanke brænde til at lave bål med først, i stedet blev der kogt vand til vores medbragte mad. Nogle gange er aftensmaden frysetørret mad, for det er en nem, hurtig løsning og så reducerer det vægten på oppakningen. Denne aften var det dog frisk pasta, da kogetiden er væsentlig kortere på den friske, hvilket betyder mindre forbrug af den medbragte gas.

Efter den lange smukke sti langs Haraldsted Sø, følger et meget kedeligt stykke langs landevej og så endeligt et fint skovstykke. Ruten ender reelt i ingenting, det vil sige hvor kommune grænsen skifter til Køge (men det viste sig, at herfra går en ny sti videre til Køge, men det vidste vi desværre ikke på forhånd) Så vi skulle gå samme lange skovstykke tilbage igen, til der hvor vi havde parkeret min bil. Vi så dog tre rådyr undervejs og spiste vilde brombær, så vi hyggede os. Vi løber heller aldrig tør for samtaleemner, så walk and talk er vi blevet gode til. Vi kørte derefter tilbage til Haraldssted Sø parkeringsplads og gik hen til shelteret.

I alt blev det til 27,5 km vandring for os.

På vej under jernbanen. Desværre kunne vi også høre en del biltrafik undervejs, selv på skovstykket, måske det skyldes vindretningen den pågældende dag.

Det sværeste ved den her rute var bestemt ikke at gå den, men at vi ikke var afsted i to biler, så vi kunne placere en bil i hver ende, da start- og slutsted er svært tilgængelig med offentlig transport. Vi undlod derfor de første km af ruten syd for Ringsted, og startede i stedet ud ved Ringsted Station, men først efter at have placeret bilen nordpå og taget offentlig transport ind til byen. Vi måtte som nævnt også gå en del af stien både frem og tilbage.

Personligt synes jeg at navnet Oplevelsessti er lidt overdrevet, der er en rimelig lang balance-sti på et tidspunkt, som vi selvfølgelig prøvede af, og med fuld oppakning på ryggen, så blev balancen udfordret. Men ellers bruger de udtrykket, fordi der også er en mountainbike rute, men det er der efterhånden mange steder.

fullsizeoutput_656

Anne og jeg synes oplevelserne mere kom af de mennesker som vi mødte undervejs og fik snakket med. For eksempel de to glade morgen joggere, som blev fascineret af vores trangia morgenkaffe indtaget i soveposerne i shelteret, som stoppede op og spurgte om de måtte tage en selfie af dem og os, det fik de lov til. Anne mistede sit liggeunderlag og fik det tilbage igen næste morgen, så oplevelser var der nok af.

Hent appen Ringsted Oplevelsessti, den er gratis og indeholder alle nødvendige informationer, om overnatnings muligheder, offentlig transport, oplysninger om de historiske steder som passeres undervejs, og så et oversigtskort selvfølgelig af ruten.

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s