Multebjerg Shelterplads i Gribskov

Så gik ude sæsonen rigtig i gang, i hver til fald for mit vedkommen, for kajakklubben KKES årlige tilbagevende klub-tur til Multebjerg markerer, at nu er det tid til at vågne op efter vinterhi og rigtig komme ud og bruge de mange skønne faciliteter i naturen. Danmark har masser af telt- og shelterpladser, som kan bookes via hjemmesiden udinaturen.dk, og det koster ingenting for det meste at benytte dem, det kræver blot, at man opretter et login til hjemmesiden. 

KfBlPC9vQBOOKQQrWa+4SQ

Nogle shelterpladser er godt booket, og Multebjerg er en af de populære. Andre pladser er knap så benyttet, så her kan du bedre tage chancen, at pladsen enten er ledig eller at du kan klemme dig ind, hvis andre folk allerede er på stedet. Det er god skik, at give plads til andre vandrende eller cyklende som støder til, mens jeg har det sådan, at folk der ankommer i bil, de kan altså køre videre til et andet ledigt sted. 

Vi startede ud fra Skovskolens P-plads i Nødebo, og herfra er der sølle 3 km hvis den direkte vej dertil vælges, hen af skovstier og ned af en lang lige trampesti. Vi gik dog en omvej i Gribskov først på vejen dertil, med vores rygsække på, som indeholdt alt hvad vi hver især skulle bruge til en enkelt overnatning derude. Et alternativt hvis du ikke har bil er, at tage lokaltoget til Kagerup Station, og så gå de cirka 2,5 km hen til pladsen. 

Aq7omTRYSqeU7S83jTaIHA

Nogle pladser har vand, men Multebjerg er ikke en af dem, så alt vand skal bæres dertil. Hvis du gerne vil vide mere om de enkelte telt- og shelterpladsers faciliteter før valget træffes, så download app´en, der hedder noget så simpelt som “shelter” (den har en orange baggrund, med et hvidt shelter på). App´en er en kæmpe hjælp ved planlægningen af en tur til nye steder.

I går aftes havde de lovet regnvejr, og det regnede da også, men heldigvis kun i en mængde, der ikke slukkede vores dejlige bål, som vi ved ankomst til Multebjerg havde knoklet for at sanke brænde til inde i skoven. Efterfølgende savet brændet i mindre stykker og stablet tæt ved shelteren, så alt var klar til aftenens højdepunkt – det store bål. Saftige bøffer og bagte kartofler pakket godt ind i staniol hen over bålets varme gløder og rødvin til i passende mængde, og så tilmed i selskab med en masse søde klubvenner, ja så bliver det ikke meget bedre. Det blev det rent faktisk, for den hjemmelavede æblekage en medbragte til alle var fantastisk, og den havde overlevet gåturen dertil.

Uanset vejret gennemføres turen, sidste år var det frostvejr, i år 2-3 plus grader, men hvis ens udstyr er i orden, så betyder det ikke så meget.

Jeg er af natur kuldeskær, så jeg har altid merino uld inderst på den her årstid, og så ellers tøj på efter lag til lag metoden, for så er det nemt at regulere tøjet efter vind og vejr. Mine nye Pantagonia  regnbukser kom i brug, og bestod, for de var behagelige at have på og nemme at få på, uden at støvlerne skulle tages af, fordi lynlåsen på siderne, var lange nok. 

Hvis du overvejer at prøve at sove en nat i et shelter, men er i tvivl om du vil kunne lide det, så prøv det af her i 2019. Lav et stort bål for der er intet så afslappende, som at kigge ind i flammerne mens god mad og drikke nydes, enten alene eller i venners selskab. 

fbkqjOp6TSuqjCjKLMi5ig

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s