Abel Tasman Coast Track

Abel Tasman Nationalpark ligger på Sydøen og er ganske simpel et fantastisk smukt område, grønt og frodigt med palmetræer og bregner, og med godt afmærkede vandreruter. Derudover er der mulighed for leje af kajakker og at bade og sole på de mange strande, som ligger gemt inde i bugterne mellem klipperne.

Et godt udgangspunkt for aktiviteter i området er byen Marahau, beliggende ud til vandet og som nås efter lidt bjergkørsel. Vi valgte at blive sejlet ud derfra til stranden Anchorage Bay, som ligger længere nordpå med en vandtaxa og så vandre tilbage langs kystruten til Marahau.

Kystruten sydpå var kun cirka 13 km, så derfor startede vi ud med at gå rundt om selve Anchorage pynt, så turen fik lidt længde på, og blev på knap 20 km i alt, da vi havde afsat hele dagen til formålet.

Pyntet bød på mange flotte udsigtspunkter undervejs og en del højdemeter til benene, før vi atter var tilbage på stranden, hvor vandtaxaen havde sat os af. Derefter fulgte vi det officielle skilt med Coast Track sydpå.

Himmelen var skyfri, så vi svedte og gik langsommere end normalt, men vi havde pakket badetøj med, da kystruten går lige forbi den ene smukke strand efter den anden. Afkøling og leg i vandet var et hit.

Vandrestien går konstant op og ned, da den er i en bjergkæde, så sværhedsgraden er mellem. Jeg var i hver til fald glad for, at jeg havde taget min vandrestav med på denne tur, for staven aflaster knæene.

Hele Abel Tasman Coast Track er 51 km lang og bliver i Lonely Planet rejseguide beskrevet som: Dette er vel nok NZ smukkeste Great Walk.

Der er mulighed for at campere undervejs, vi så flere telte slået op mellem stien og strandene og der er også primitive toiletter, så har man lyst til at gå hele ruten, kan den snildt deles op i flere dage.

Vi var trætte og svedige, da vi nåede tilbage til Marahau, og lidt røde for solen havde stegt på os hele dagen, men det er bestemt en vandrerute jeg kan anbefale til andre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s