Fox Gletsjeren på NZ vestkyst

I går fløj vi med helikopter op på gletsjeren, i dag gik vi så ind til foden af den nede fra dalen. To vidt forskellige oplevelser, hvor det at lande midt oppe på isen på Fox var det vildeste og fedeste, jeg har oplevet hidtil i mit liv. Helikopter turen var alle pengene værd.

Gåturen ind til foden af Fox i dag var til gengæld gratis og ret let at gå, plus der var god tid til at nyde floden med smeltevandet langs grusstien derop. Større og mindre vandfald strømmede ned langs bjergene på vejen ind mod Fox og gjorde turen smuk.

Du har ikke stien for dig selv, men det er okay, for der er masser af plads til at passere de andre vandrer, som man møder.

Her til og ikke længere gik stien ind til gletsjeren

Ved indgangen fra p-pladsen er der en info tavle, som dagligt bliver opdateret, for de tager sikkerhed i bjergene alvorligt, og det bør de besøgende også gøre. Vi oplevede et par regndryp, det var alt, men rigtig regn vil gøre grusstien glat og usikker. Så igen var vi heldige med vejret. Her i NZ storslående natur er det meget tydeligt, at vi mennesker er her på naturens betingelser.

Turen frem og tilbage kan gøres på 1,5 time inklusiv tid til fotos undervejs.

Og samme gletsjer set oppe fra, fra dagen før

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s