Lord of the Rings

Håber du er kommet godt ind i 2019. Vi fejrede nytåret i New Zealand sammen med familie.

NZ er bare et skønt land, især hvis man er til bjerge, frodig natur og masser af det, kombineret med varme. Lige nu savner vi med andre ord ikke Danmarks vinter og mørke.

Vores unger er vokset op med Lord of the Ring og Hobbit filmene og siden jeg selv så dem første gang og fandt ud af, at filmene er optaget i NZ, så har jeg haft et ønske om selv, at opleve den fantastiske natur.

I går vandrede vi så rundt i Tongariro National Park, der ligger midt på Nordøen. Og vi fik endeligt selv oplevet Ildbjerget fra Ringenes Herre. Vulkan krateres rigtige navn er Ngauruhoe, og er et konisk enkeltkrateret vulkan med perfekte symmetriske skrænter. Netop derfor blev det valgt til Ildbjerget, da det er så imponerende at se på.

Vi blev overrasket over hvor godt afmærket ruten dertil er, helt fra start af fra P -pladsen, er der gode markeringer og små træskilte med både km og tidsangivelser. Især tidsangivelsen er en stor hjælp når terrænet er kuperet.

Der er grussti og træbroer nogle steder, så det er et let vandringsterræn at færdes i, det skyldes nok stedets store popularitet og er med til at passe på naturen, så man holder sig til stierne. Oplevelsen bliver ikke mindre smuk af den grund. Der er bare smukt og vi var heldige med vejret, blå himmel.

Dagen startede med et besøg i byen Whakapapa Turist Center, hvor vi fik informationer og et kort over området. Dagens første vandretur gik til et vandfald kaldet Taranaki Falls, en vandre rundtur på to timer plus pauser undervejs. Efter indtagelse af frokost, så var vi friske på dagens anden og lidt længere vandretur.

Vi fik gået to meget forskellige ruter i alt i området, små 17 km blev det til, i det smukke vulkan landskab. Vi kunne snildt have brugt en hel vandre dag mere i Nationalparken, men desværre var vi bundet af en bestilt færgeafgang til Sydøen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s