Hareskoven og Skovlyst

38A8BE48-6E4E-4B89-BD5E-8EA8B2462107

Mens vi venter på at det bliver forår og vi kan fortsætte 2. del af Kyst til kyst stien, fik min veninde Anne den gode idé, at vi skulle lave en kombineret gå/ julefrokost tur sammen. Datoen blev sat, og hun valgte Hareskoven med et sving omkring Søndersø for at få lidt længde på turen. Vores tur blev derfor på 12,8 km ialt, men vælger man Søndersø fra, så vil jeg gætte på, at den gule rute i Hareskoven maximum er 7 km. Hvilket nogle måske synes er rigeligt i sig selv.

Udgangspunktet. at mødes foran bryggeriet Skovlyst, passede godt for os alle tre. Jani, også en ven fra klatreklubbens dage, skulle selvfølgelig også med, selv om hendes arm er pakket ind i gibs aktuelt og hun måtte hentes og bringes.

Ulempen ved at sætte en dato i god tid, er den ubekendte faktor vejret. På den anden side, så stoppede stormen Knud os ikke sidst, og nu var det trods alt kun en dagstur, så regn måtte vi bare klæde os på efter. Så uld inderst og vandafvisende varm jakke yderst.

CA397E6B-495A-4761-AFA8-A41AF10BAC68

En lidt tåget udsigt fra fugletårnet ved søen

Det sjove er, at når vi gå km efter km og snakken går uafbrudt, med få undtagelser, så glemte jeg at det regnede. Først da vi holdt en te og chokoladekiks pause undervejs, så registrerede jeg først rigtig det råkolde vejr, så vores pause blev ikke særlig lang.

Når jeg skriver, at snakken gå uafbrudt med få undtagelser, så skyldes det, at Anne er fugleinteresseret, og hun spottede op til flere fuglekonger og så tav vi, og nød deres lyse melodi. Modsat hvad navnet antyder, så er fuglekonge en bitte fugl, med gul issestribe.

Vi var også stille, da vi gik langs en å, for her har hun tidligere spottet isfugle, der ynder at flyve lavt langs åens forløb. Vi var dog ikke heldige den dag, isfugle så vi til gengæld i det jyske, trods vi gik og snakkede også langs en å, så måske metoden stilhed ikke virker for os.

386BCADF-54A8-4097-AF68-32A1CCE0F0DC

I Hareskoven fulgte vi den gul markeret rute, som vise steder er blevet malet op igen, hvilket den også trængte til, da den var svær at følge før. Vi forlod den gule rute, krydsede den store bil vej i retning mod den tidligere Værløse flyvestation, og gik så hele Søndersø rundt. Krydsede tilbage til skoven, og fulgte igen den gule rute resten af vejen.

Belønningen var at komme tilbage til startsstedet Skovlyst, og ind i varmen. Stedet er et velbesøgt spisested og så kan man købe deres hjemmebryggede øl her. Vi havde bestilt bord og måtte alligevel vente 25 minutter, da de ikke havde styr på deres bordreservation. Det var vi selvfølgelig ikke helt tilfredse med, men deres højtbelagte smørrebrød smagte godt, og vi fik varmen og snakket og grinet videre.

Måske vi til næste år selv skal lave vores julefrokost over bål, det kunne også være sjovt at prøve.

E90697EC-61E6-49FC-9ABF-305362EFABB7

Hareskov var fuld af orker og andet godtfolk, som kæmpede kampe, og jeg fik lov til at lægge disse herlige to op på bloggen her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s