Oldtidsstien Farum Sø rundt

img_0368

Nu er det jo blevet december måned, så måske en familie gåtur efterfulgt af æbleskiver og æblegløgg, lige er sagen, eller hvad med at invitere dine venner med ud og gå først og så hjem til december hygge bagefter, mulighederne er mange. For mig og min familie er det helt sikkert, at vi ikke kan sidde stille og spise en masse, uden også at komme ud og få rørt os på den ene eller anden måde. Ruten målte vi til 11,5 km alt i alt, så ret overkommeligt for de fleste.

I december tog vi derfor ud til Oldtidsstien ved Farum Sø i selskab med en god ven, og her stødte vi på det fældede træ med overraskelsen. En fin gangbro, der forbandt to døre ind til træet. Du går lige forbi træstubben på Oldtidsstien på Farum siden, men du skal nok kigge godt efter, for stort er byggeriet til nissen ikke, men dets sjovere er det. Jeg tror, at børn vil elske at lede efter træet og så gætte på hvem der bor der.

img_0361Søren og Miguel er blevet lokket til at stille op til fotografering

Vi parkerede ved Furesøbad på Frederiksborgvej, krydsede vejen og startede ud ved Fiskebæk, som er stedet hvor motorvejen krydser hen over ens hoved og Farum Sø ligger. Jeg målte ruten til at være 11,5 km fra Søbadet af. Egentlig starter ruten ud lige ved siden af Farum station, så nemmere kan det ikke være

Det som gør ruten særlig hyggelig, selv på denne årstid hvor de fleste træer har mistet deres blade, er de smukke km sten ruten rundt. 10 af slagsen med hvert sit dyr på. Derudover hjælpes man på vej søen rundt af diverse sten med en smukt indgraveret pil i.

 

På et tidspunkt går du ved udkanten af Værløse på vej hen mod Sortemose, og forbi nogle fine gamle huse, og så et moseområde, herfra er der ikke udsigt til Farum Sø, men du er stadigvæk på rette vej, hvis du følger de indgraverede pile langs stien.

Turen hedder Oldtidsstien netop fordi, at der er mange minder tilbage fra stenalderen, blandt andet en stenalderboplads og en restaureret stenalderdysse lige ved stien.

 

Det allersidste stykke går igennem Farum landsby og den meget gamle kirke, med kampesten helt tilbage fra 1100 tallet, og efter landsbyen før du er kommet hele vejen rundt, møder du, hvis du er opmærksom, nissens bolig i træstubben.

Bagefter fik vi varmen igen med både gløgg og æbleskiver, fordi nu er det endeligt blevet december måned. Så håber jeg bare, at der snart kommer sne og gør landskabet hvidt.

Hvis du har fået lyst til at gå på Oldtidsstien, så google gerne

 oldtidsstier.dk 

og download en folder i pdf format

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s