Den fredet Gilbjergsti er mit bud på en let og kort vandretur

image

Familiebesøg fra Frederikshavn betød, at weekendens vandretur skulle både være i den kortere ende, og så samtidigt gerne hen til et sted svigerinden ikke kendte og måske fandt hyggeligt. Jeg tænkte derfor, at lidt af den smukke kyststrækning oppe nordpå kunne være en mulighed. Valget faldt på en kombineret vandretur på den fredede Gilbjergsti, der strækker sig fra Vesterbrogade i Gilleleje by ud til Gilbjerghoved og så besøg i selve byen.

Stien er super nem at gå på, hovedparten er på en asfalteret sti, en lille del er en sand-sti der skråner ned mod stranden efter Gilbjerghoved. Først passeres en masse store villaer, så sommerhuse alt i mens, at du har udsigt ud over vandet fra den højt beliggende sti. Til sidst holder husene op, men stien fortsætter forbi Søren Kirkegaards mindesten, som ligger smukt placeret med udsigt ned over skrænten og med udsigt til Kullen i Sverige.

Gilbjergstenen ligger lidt længere fremme på stien, og her holder fugleobservatører ofte til om sommeren. Der er stejlt ned herfra, klienten er 33 meter høj, så man skal forsætte lidt længere frem, og så begynder det at gå jævnt ned af, stille og roligt, indtil man er nede på stranden.

image

Vi valgte at gå tilbage langs stranden til Gilleleje havn, det kræver lidt mere balance end at følge stien, at gå i sand og på sten, men smukt var det.

Gåturen blev kombineret med en skøn fiskeanretning på en café nær byens hyggelige havn efterfølgende og et besøg i Øster Strandvej, hvor der meget idyllisk ligger en mængde gamle fiskerhuse i området, så vi fik også set den modsatte ende af byen.

Turen blev derfor ca. 6 km fra vores startpunkt, selve stien er 4,5 km frem og tilbage, så det er nok den korteste vandretur jeg nogensinde kommer til at skrive om, men da strækningen både er smuk og fredet, ja så kom den med alligevel efter overvejelser.

Vi har måske alle dage, hvor vi bare vil gå en kortere tur, familiebesøg eller ej, og også havde tid til en god frokost på havnen eller måske en vinter dukkert, hvem ved, og så er Gilbjergstien et godt bud på en tur i smukke omgivelser året rundt.

Tilbage mod havnebyen langs stranden ellers så følg stien samme vej tilbage.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s