Gribskov i efterårsfarver

imageSkoven bliver ikke mindre dejlig af de utrolig smukke efterårsfarver, som endnu kan opleves på træerne. Grønne, gule og forskellige røde nuancer og når himmelen så er klar blå, som den var i lørdags, ja så er det bare med at komme ud, inden træerne får smidt alle sine blade.

Ældste sønner kunne heldigvis nemt lokkes med denne gang, så jeg lavede hurtigt lidt te på termokanden og så kørte vi afsted til P-pladsen ved Enghavehus på Helsingevej. Stedet er mødested for vandrefolket ”Gribskovens Hårde Kerne”, måske du tidligere har lagt mærke til deres klublokale.

Først gik vi direkte ned mod Gribsø, som lå fuldstændigt spejlblankt hen, hvilket gjorde søen endnu smukkere end vanligt. Vi krydsede derefter togsporerne ved trinbrættet, og gik så ind på den første trampesti vi mødte. Vi fortsatte på en masse små skovstier, så ofte vi kunne, fordi de er lidt sjovere at gå på end lige stier, da de bugter mere og er mere bakket. For at holde retningen nogenlunde hen mod Maglemosen, skulle vi koncentrere os, da vi havde glemt Skov- og Naturstyrelsens kort i bilen. Vi gik igennem det åbne engareal ved Maglemosen og så igennem lidt skov igen, før vi nåede frem til shelterpladsen ved Multebjerg, som var dagens mål

Vi fandt shelterpladsen uden brug af kort, hvilket vi var svært tilfredse med, de små stier taget i betragtning, og vores medbragte te blev nydt. Det er en stor plads med hele 4 shelters, som kan bookes til overnatning. Stedet har mistet sin overdækning ved bålstedet, så der er blevet mere lyst, men mindre beskyttet mod regn end tidligere.

Sønnike holder et hårdt gå tempo med sine lange ben, så selv om vi byggede lidt på hjemturen ved at gå den anden vej rundt om Gribsø på tilbage vejen og vi også gik lidt af den afmærkede gule rute tilbage mod P-pladsen på Helsingevej for variationen skyld, så havde vi gået de 10 kilometer på 2 timer og 15 minutter inklusiv vores te pause.

Turen er varieret og smuk på denne årstid, men tag gode vandresko på, da stien kan være mudret på de mindre stier. Efter P-pladsen er det Enghavevej, du starter med at gå ned af i retning mod Gribsø, derefter kræver det et kort eller et godt kendskab til skoven for at finde frem til Multebjerg shelterplads. Kort kan findes på Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside, de bliver ikke længere trykt og lagt ud (desværre).

 

 

One thought on “Gribskov i efterårsfarver

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s