Vandretur i Odsherred

Sidst vi gik et stykke af Fjordstien var i sommers, nu er det allerede blevet efterår, og jeg har længe haft lyst til at gå stykket fra Rørvig by ned mod Kongsøre skov. Ruten følger langs Nykøbing bugt, det meste af turen. Hjemmeplanlægningen udelukker dog at gå helt til Kongsøre, for da vi kun planlægger med en heldags vandretur, og skal ende op i Rørvig igen, så bliver det for langt. Logistikken giver ikke rigtig mulighed for andet end at gå samme strækning tilbage, som på vejen ud. Knap 20 km gik vi denne dag.

Hundested kan man ankomme til både i bil eller med tog, vi kører dertil og parkerer ved havnen. Herfra er der færge over til Rørvig, som ligger i Odsherred. Færgen gør turen lidt dyr, da vi er tre afsted og sønniken på 15 år også afregnes som voksen, men det er samtidig lidt hyggeligt, at ankomme sejlende.

IMG_0185

Vi starter ud med, at skære 6 km af turen, ved at vi tager en bus fra Rørvig til Nykøbing Sjælland, så vi kun skal gå det stykke en enkelt vej, nemlig på hjemvejen. Fra Nykøbing station går vi sydpå mod Annebjerg, ruten er desværre ikke på hverken trampesti eller på grussti, men på en asfalteret cykelsti langs landevejen. Der er hele tiden en smuk udsigt ud over Nykøbing bugt, og til marker og enge, men der er også biltrafik desværre. Vi er heldige med vejret, skiftevis sol og skyer, så selv om temperaturen er faldet en del, så ser alting smukkere ud når solen skinner.

I Annebjerg ligger en samling huse, blandt andet et glasmuseum, som vi dog springer over, og i stedet fortsætter direkte ind i Annebjerg Skov lige bagved museumet. Vi følger ikke cykelrute 40 slavisk, men følger bare skovstierne sydpå mod Kildehuse. I den lille landsby vender vi om, og følger nu Fjordstiens cykelrute 40 tilbage, så der er en lille variation i vores rute på tilbage vejen.

Vi holder en længere spisepause i havnen i Nykøbing, og herefter starter ubetinget den smukkeste del af hele ruten. Strækningen tilbage mod Rørvig, som går igennem det opdæmmet Hov vig, som er et fuglereservat område. Området er en vigtig rasteplads for trækfugle både forår og efterår, der er fugletårn, kort over spottet fugle og også et overdækket spisested inde i reservatet, som ruten går lige forbi. Derefter er der markveje et par kilometer og til sidst en lille hyggelig sti ind til Rørvig havn, forbi fine huse til den ene side og siv og vand til den anden side.

Det blev til 19,5 kilometer i alt og et meget skønt besøg på Rørvig røgerig til sidst, før færgen sejlede os tilbage til vores udgangspunkt Hundested.

Vi tror, at vi nu har gået de flotteste strækninger af Fjordstien, og at den dybest set er mere velegnet til at cykle rundt. Ruten har for meget vej og cykelsti efter vores smag, så det er tvivlsom, om vi går mere af denne rute end de tre etaper, som vi nu har gået.

Praktisk info:

  • Færge Hundested – Rørvig, 52 kr. pr person pr vej (købes i billetautomat på havnen)
  • Bus 562 fra Rørvig til Nykøbing Sjælland station (rejsekort kan bruges)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s