Nordskovens ældgamle egetræer

Mød et af Europas ældste egetræer på din vej igennem Nordskoven, det mest imponerende træ er Kongeegen, som stadigvæk er i live og fra omkring år 0. Storkeegen er til sammenligning “kun” 940 år cirka, men er også imponerende smuk med sin gamle krogede bark og står lige i nærheden. Stokeegen er et dødt træ i dag, det fik mig til at tænke på eventyret Fyrtøjet af H.C. Andersen.

DSC_0680

Det er utroligt, at vi bor så tæt på, ca. 40 min. i bil fra vores bolig, og at vi aldrig har set de gamle egetræerne før. Men nu har vi, og det er jeg glad for.

Fakta:

  • Kør fra Jægerspris mod Kulhuse. Ruten starter ved  P-pladsen ved Skovens kirke på højre hånd. Gå i retning mod husene, derefter er der en grusvej på din højre hånd.
  • 14 km lang og er markeret med gule prikker på træerne, men de er afbleget så kik godt efter
  • Der er skilte placeret på vandreruten, der viser hvor træerne står og lidt om deres historie

Vi havde lokket vores yngste søn med på denne søndags skovtur, og selv han blev lidt imponeret over egetræernes størrelse og alder. Vi startede ud i dejligt gå vejr, skyer og sol, men endte op i silende regn uden regntøj, men når man kan køre hjem og skifte til tørt tøj, så betyder det ikke alverden. Men hvorfor vi var så ufornuftige, at lade regntøjet blive hjemme, det er kun læring til næste tur. Vejret er uforudsigeligt, så planlæg med det. Det ved vi jo egentligt godt og alligevel bliver jeg over-optimist nogle gange.

_20180817_103047

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s