Furesø rundt til fods, hvorfor har jeg dog aldrig gjort det før?

På andre hjemmesider står der anført, at ruten er cirka 22 km, men da vi var kommet hele vejen rundt om Furesø havde Endomondo målt ruten til 25 km. Det er lidt af et mysterium for mig hvorfor. Vi gik langs vandet, når vi havde mulighed for det, men nogle steder går stien længere oppe på land, fordi husene har grunde helt ned til vandet. Det respekterede vi selvfølgelig.

Denne rute gik jeg i selskab med min “gamle” klatremakker Anne. Vi mødtes på P-pladsen ved Furesøbad. Derfra fulgte vi bare de blå skilte videre mod Farum, et meget kort stykke ude langs vejen hen over åen og så videre ind ad en villavej. Vi havde ikke et kort, men fulgte bare skiltningen, og med søen på vores højre hånd, så kunne det ikke gå helt galt.

Ved Stavnshøj er stien beliggende højt oppe, men for det meste med det smukkeste sø udsigt. Enkelte passager går længere inde på landevej væk fra vandet og efterfølgende igennem villakvarter, men de fleste huse var nu ret flotte at se på, så det var okay.

Især omkring Vaserne er du tæt på naturen, og jeg vil anbefale at man går op i fugle udkigstårnet der er, her hænger også informationstavler om naturen.

Langs ruten er der et væld af bænke, hvilket giver gode pause muligheder undervejs, og vi havde da også både te på kanden, mad med plus lidt lækkert til pauserne. Ingen grund til at gå sukkerkold.

Vi så hele 3 egern og 2 snoge som havde ligget og solet sig, og som fik travlt med at flygte da vi kom. Vi så også årets første delvis udsprunget bøgetræ på den sidste strækning fra Virum mod Farum. Denne del af ruten er mere bakket, men følger helt tæt på søen. Vi fik masser af naturoplevelser på denne tur i april måned.

Vi var enige om, at ruten bestemt er værd at gentage igen en anden god gang.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s