En lille vandretur fra Saltrup til Gilleleje

image

Himlen var fuldstændig klar blå plus det var søndag og fridag, så jeg måtte altså lige ud og gå lidt sidste søndag. Min lille rygsæk blev derfor pakket, med te på kanden, en müslibar og et æble, og så mit elskede siddeunderlag til pausen, så jeg ikke skal sidde direkte på den kolde jord. Ungerne blev spurgt om de ville med, men det var alt for tidligt på dagen, så det gad de simpelthen ikke.

8,5 km med kulturminder undervejs, eller dobbelt op på km hvis du skal gå tilbage til udgangsstedet, men heldigt nok stopper du ved en tog-station

Ruten er en del af cykelrute nr. 33, der starter i Hillerød ved Frederiksborg Slot og ender ved Gilleleje station, og derfra kan du nemt tage lokaltoget tilbage til Hillerød, der er endestationen. Hvis du tager hele strækningen i et stykke, er den 27 km lang fra Hillerød.

Lokaltoget stopper også ved flere trinbræt undervejs, stå fx af toget ved Mårum trinbræt midt i Gribskov, og hop på ruten midt ude i skoven, det er nemt.

Jeg startede i Saltrup og derfra var der kun 8,5 km op til Gilleleje. Kig efter det blå skilt med nr. 33 ved hovedvejen i Saltrup, og gå ned af Langørevej. Derfra er ruten så godt skiltet, at du skal gøre dig umage, hvis du går forkert. Den starter med at følge langs grusvej, og så snart de få huse i byen er passeret, så er der mark udsigt på begge sider. Heste på folde, og et dejligt udsyn over markerne.

Lige før landsbyen Søborg drejes fra landevejen ved den store mindesten, stien fører ind mod ruin resterne af Søborg Slot, som havde en betydning tilbage i middelalderen. I dag kan man se rester af mure og så voldgraven, som er fyldt med siv nu. Her holdt jeg en pause og sad bare og nød omgivelserne. Derefter følger et lille stykke gennem lidt skov, før den sidste del, som går lang Søborg Kanal på en asfalteret sti ind mod Gilleleje by. Byen har et super hyggeligt havnemiljø, som klart kan anbefales af opleves, og hvor der er mulighed for at købe mad og drikke til en rimelig pris nede på havnen året rundt. Jeg havde et planlagt lift hjem fra Gilleleje, da min mand havde surfet på bølgerne nær havnen i sin kajak. Nogle gange er det vigtigt at gøre det, du selv har mest lyst til.

imageimageimageimage

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s