En helt utrolig smuk to dages vandretur med overnatning omkring Stevns Klint

_20180415_155615 Stevns klint.JPG Det var måske sommerens varmeste weekend (i 2017). Vi svedte i hvert fald med vores oppakning på ryggen. Bilen havde vi parkeret på BøgeskovHavn, hvor der ikke er tidsbegrænsning på parkering. Havnen er et hyggeligt lille sted. Herfra var det bare at følge stien langs vandet sydpå. På et tidspunkt kort efter start valgte vi den alternativrute helt nede ved vandet, hvilket var skønt, lige indtil at havet havde slugt vores stenede strand videre. Med Stevns stejle skrænter på højre hånd, så var der kun to muligheder at vælge mellem. Enten at gå de mange km tilbage eller fortsætte i vandet. Vi valgte selvfølgelig det sidste, da både luften og vandet var varmt, og det var rigtig skønt trods stenene i vandet lige indtil, at vandet blev så dybt, at det nåede op til min navle. Heldigvis kunne vi på det tidspunkt ane en ny stenstrand lidt længere fremme. Så snart vi kunne komme op fra stranden, uden at skulle klatre på skrænten, så gik vi op på den normale rute, og tøjet tørrede heldigvis hurtigt i varmen.
 Den officielle trampesti følger langs kanten af klinten for enden af en masse marker, vi kom forbi Stevns fyr og holdt en pause der og igen ved isboden ved kirken. Is i varmen er bare godt. Op og ned af trapperne ved kirken og så videre sydpå mod Boesdal Kalkbrud. Et kort stykke efter det tomme kæmpe store opbevaringsrum, så er der to shelters, men de ligger lidt gemt lidt mere sydpå. Vi nød at få rygsækkene af, og så var der dømt hygge resten af aftenen, med bål for hygge og mad lavet over vores trangia.  Næste dag gik turen tilbage mod bilen, denne gang holdt vi os til den rigtige rute, så de sidste par kilometer gik vi på lidt kedelig landevej. Turen sluttede af med et forfriskende hav bad, fordi stranden ved havnen i den grad indbød til det. Ruten er godt skiltet og er nem at følge. FB_IMG_1530813574584

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s