Den minimale Camino pakkeliste

Først glem alt om hvordan du plejer at pakke til en ferie eller en uges vandretur, for hvis du skal være afsted i måske 3 til 6 uger, så skal dine fødder klare mere end de sandsynligvis nogensinde har gjort før i dit liv. Så alt hvad du kan fjerne af kilo på din ryg, det kommer dig til gode, mens du vandre i tusindvis af skridt i det varierede landskab, fordi dine skuldre, knæ og fødder belastes det mindre.

Det handler altså ikke om, at kunne sige ” jeg kan pakke så og så lidt”, det handler om, at dine chancer for at kunne gennemføre forøges, hvis du får vægten ned. Plus dit overskud til at nyde rejsen også bliver større, når du ikke tynges ned af vægt.

En tommelfinger regel er, pak max 10 % i forhold til din kropsvægt. Især mænd af en hvis størrelse behøver jo ikke at pakke 10 procent, men kan nøjes med mindre. Min rygsæk med indhold ender på ca. 6 kg inklusiv 1 liter vand.

Vægten på din rygsæk spiller en stor rolle, de nye modeller som fx Osprey Talon 33 liter (som du måske kan købe brugt eller på udsalg), vejer betydelig mindre end en gammel rygsæk model. Der er ret meget at hente på sparede kilo alene på valg af rygsæk.

Undgå flere af den samme ting, det er vores tryghedsmani, som vi fodre ved at pakke mere end nødvendigt er. Du vandre i et sæt tøj, når frem til dagens albergue, tager bad og skal have et rent sæt tøj på. Det brugte tøj vasker du, hænger til tørre, så det er morgendagens skiftetøj. Du har altså ikke brug for mere end et sæt tøj du har på og et sæt i rygsækken, og så er der lige undtagelsen. Jeg har altid et ekstra par strømper med, så jeg kan skifte undervejs på ruten, hvis mine fødder bliver våde eller strømperne svedige, dette for at undgå vabler.

Vaskepulver er sparet væk, jeg vasker tøj i min shampoo, eller skyller det bare op i rent vand. Makeup er sparet væk. Første hjælpspakken indeholder kun det nødvendigste. Spanien har langt flere apoteker end her hjemme, så du kan altid få suppleret op, hvis nødvendigt.

Pakkeliste

 • 2 T-shirt/ evt. erstat den ene med en top
 • 1 varm uldtrøje eller let fleecetrøje
 • 1 shorts/ eller en nederdel
 • 1 par vandrebukser
 • 1 par leggins
 • 1 buff (multi-tørklæde, kan også give skygge til hovedet)
 • 2 sports-bh’er (kvinder)
 • 2 par underbukser
 • 3 par vandresokker
 • 1 regnfrakke
 • Regn overslag til rygsækken
 • Vandresko
 • Sandaler eller klipklapper
 • Rejse håndklæde, hurtig tørrende
 • Tandbørste plus en lille tube tandpasta
 • Toiletsager: Kam, mini deodorant, mini shampoo, pincet, 1 engangsskraber, ansigtscreme med solfaktor, fed fodcreme og 1 pakke lommeletter (kan bruges som wc-papir i nød). (evt. et par hygiejnebind til kvinder)
 • Førstehjælpstaske: Plaster, gaze, lighter, nål, lidt paracetamol tabletter og eventuel medicin
 • Solbriller
 • Mobil plus oplader
 • Logbog plus en kuglepen
 • Sovepose, sommer model
 • Sammenklappeligt siddeunderlag (mod kulde)
 • Vandflaske/ drikkedunk
 • Pose med proviant (tørrede tranebær, abrikoser, nødder, mandler og peanuts)
 • 4 sikkerhedsnåle (til at tørre tøjet med på rygsækken)
 • Mini-taske/ bæltetaske: Pas, pilgrimspas, blåt sundhedskort, visakort og rigeligt kontanter/ Euro
 • Letvægt vandrestok (aflaster dine knæ)
 • Evt. vandrekort og/eller guidebog
 • Evt. en Kindle e-bog eller en paperback bog

image

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s