De smukke Koster øer ud for Strömstad

Efter at have vandret i Dalarna så tænkte vi, at et par dage på Koster med strand og hav kombineret med vandreture rundt på både syd og nord øen ville være dejligt. Denne her sommer slår alle varme rekorder, så vi ser frem til også at kunne bade og sole. Især ser vi frem til, at kunne være udenfor, uden risiko for at blive bidt af knots som oppe nord på.

Vi indlogerer os på Nordkoster, i et nybygget hotel lejlighed kompleks, meget tæt på færgen og en lille badestrand. Her er bare smukt på øen, fine svenske træhuse med udskæringer og klippeblokke i haverne. Første vandretur bliver en 6 km rundtur sidst på ankomstdagen, med et sving ind til begge fyr på toppen af øen. Hvorfor der står hele to, det finder vi aldrig ud af.

i286823014304482090__szw1280h960_

Næste dag tager vi trækfærgen over til syd øen, der er et meget kort stykke derhen, men det er et sund med en del skibs trafik. Vi betaler hver især de 10 kr. pr vej det koster, og sveder i varmen mens vi står i kø, for der er ikke plads til mange mennesker på båden af gangen og det er højsæson.

Vi sveder i varmen, så da vi når frem til et godt badested, så er det ud i vandet for at blive afkølet. Vi kombinerer selv flere afmærket vandreruter, gul, rød og grøn, og kommer godt rundt på syd øen. Kortet hvor de forskellige ruter med længde angivelse er skrevet på, fås gratis ved færgen.

14 km bliver det til i varmen, på sti og hen over klipper. Plus et utal af drikkepauser

Koster er et helt fantastisk sted, så vil du derover, så vær god ved dig selv og book overnatning på øen, også selv om det er lidt dyrt fordi stedet er så unikt. Til gengæld kan du også oplever stedet tidligt om morgen og sent om aftenen, i fred og ro, når horden af turister er sejlet tilbage til fastlandet til Strömstad.

Gratis vandrekort til Koster øerne,  kan hentes ned via App Store eller Google Play.

 

One thought on “De smukke Koster øer ud for Strömstad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s