Camino Primitivo

Kort 1 Primitivo (2)

Camino Primitivo, som vi gik sammen som familie i september 2015. Ruten starter i den gamle kongeby Oviedo og ender ligesom alle andre pilgrimsruter i Santiago de Compostela. Den er 321 km lang og går igennem et smukt bakket landskab i Asturien, for senere at nå ind i Galicien. Der er mange op- og nedstigninger, men alt “besværet” belønnes af de smukkeste udsigter!

På Primitivo er du langt ude på landet, der er køer ude på markerne, mange små landsbyer, hvor tiden har stået stille. Smukke blomster langs stierne. Gamle stenkors langs vejen og forfaldne forrådskamre passeres, de bruges til opbevaring af majs og roer blandt andet til vinteren.

Vi holdt en masse små pauser undervejs, hvor ungerne fik kælet med alle de katte vi mødte. Vi havde ikke spor travlt, det var vores udgangspunkt. Vi fik sparket til nedfaldne kastanjer undervejs, og fik talt en masse sammen, uden hverdagens afbrydelser. Ren nærvær. Vi forsøgte dagligt, at forkæle ungerne med en kold sodavand eller friskpresset appelsinjuice, når vi havde mulighed for det, ved at holde en pause på en spansk bar eller cafe. Vi voksne blev også forkælet med et frisklavet cortado, som er spansk espresso kaffe med lidt mælk . Det er altid godt at have lidt at se frem til, når det er varmt og du har vandret i flere timer. Nødder, saltet peanut, rosiner og lignende i små poser er også godt, hvis trætheden melder sig, og ny energi er tiltrængt. Og så kan en lille vand drikke pause altså gøre underværker, hvor rygsækken lige kommer af skulderen for en stund.

Ruten kan med fordel gås slow på 15 dage plus en hviledag i smukke Lugo. Byen har en ringmur fra romer tiden, der er cirka 2,5 km lang og som du kan gå rundt ovenpå. Foruden en imponerende katedral, er der masser af gode caféer, at hvile benene i, der er butikker og flotte gamle bygninger. Lugo er derfor en ekstra overnatning værd.

Vi overnattede for det meste på albergues undervejs, som er spansk for de meget enkle vandrehjem, der er langs ruterne, og som er beregnet for pilgrimme. De koster mellem 6-12 euros pr nat pr person at overnatte i. Nogle er pæne og rene, og du får meget for dine penge, mens andre er knap så pæne, især hvis det er få toiletter og baderum at deles om. Enkelte steder har de også stillet køjesengene så tæt og puttet så mange ind i rummet de kan, så det er umuligt at sove godt, fordi luften om natten bliver alt for tæt og snorken bliver ret intensiv. De fleste steder er dog både hyggelige og gode til prisen. Vi tog også to overnatninger i stræk på et skønt hostal (svare til et pensionat) i byen Lugo indenfor den gamle ringmur,  hvor vi fik vores eget rum og eget badeværelset, hvilket var super skønt og klart at anbefale, hvis du påregner en overligger dag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s